Moj spas iz lavirinta smrti zvanog spiritizam

Koncert i iskustvo Ilije Ampevskog.

Ilija Ampevski je jedan od najpoznatijih makedonskih klarinetista i saksofonista mlade makedonske generacije. Poznat je po svojoj tehničkoj virtuoznosti, svadbenoj muzici, stilu i improvizaciji. Svira tople tonove i njegov lični stil predstavlja kombinaciju brojnih stakato tehnika i legato nota.
Njegova profesionalna karijera započela je bendom “Kalabak”, u kojem je svirao saksofon i klarinet. U periodu između 1992. i 1998. godine bio je član najpopularnijeg makedonskog benda “Makedonski merak”, s kojim je svirao sedam godina širom Evrope.
Tokom svoje karijere, Ilija Ampevski-Ampe postigao je najviši nivo tehnike, prateći najpopularnije makedonske pevače, svirajući na saksofonu, klarinetu, gajdama i kavalu.
Od  1998. godine živi u Kanadi i SAD-u i svira u mnogim klubovima, na svadbama i zabavama koje organizuju ljudi sa Balkana.
Ilija počinje da usavršava sve balkanske i svetske stilove muzike, svirajući na turnejama, koncertima, svadbama i kao studijski muzičar. Snimio je više od 100 kaseta zajedno sa poznatim pevačima i 5 ličnih audio CD-a, DVD-a i video kaseta. Učestvovao je na dva takmičenja klarinetista: na republičkom takmičenju, održanom 1991. godine u Skoplju, i na državnom takmičenju, održanom od 18. do 21. aprila iste godine, u Herceg Novom, neposredno pre raspada tadašnje Jugoslavije. Na oba takmičenja osvojio je prvo mesto.

Cena: (rsd) 150.00

Prodaja i naručivanje:

TIP "Preporod"

Radoslava Grujića 4, Beograd

vebsajt: www.preporod.rs

imejl: prodaja@preporod.rs